Lokale honing is honing die rechtstreeks van lokale imkers komt en minimaal wordt verwerkt voordat hij wordt geconsumeerd.
Het is aan te raden om lokale honing te kopen bij een imker in de buurt of bij lokale delicatessenzaken waarvan de herkomst en verwerking duidelijk zijn.
Bijenbaas biedt ongefilterde, onverhitte en ongemengde honing waarvan de exacte herkomst via de Track & Trace code op het deksel kan worden nauwkeurig achterhaald.
Rauwe honing van dergelijke kwaliteit staat garant voor een puur en voedzaam alternatief voor bewerkte honing.
Het verwerken van lokale honing gebeurt gewoonlijk met een honingslinger op een manier die 'koud' wordt genoemd, waardoor de honing onverhit, ongefilterd en ongemengd blijft.
Kortom, lokale honing die op deze manier wordt verkregen, is een waarborg voor een product dat dicht bij de natuur staat en bovendien smaakvol en gezond is.
Lokale honing is een keuze die net als rauwe honing een verschil maakt in smaak en voedingswaarde.