:

Hoe maak ik een infusie?

Hannah Ramlal
Hannah Ramlal
2025-10-08 10:52:56
Count answers : 22
0
Voeg de kruiden toe aan een hitte bestendige glazen liter pot. Vul de pot met gekookt water. Het is belangrijk dat je de pot direct goed afsluit. Laat de infusie trekken voor 1 tot 12 uur, afhankelijk van de sterkte die je wil. Daarna kun je de kruiden eruit zeven met een fijne zeef. Knijp de kruiden ook goed uit, zo laat je niets verloren gaan. Nu is de infusie klaar om te drinken. Gebruik een Franse koffiepers, dit maakt het infusie proces makkelijk en effectief.
Phileine Huls
Phileine Huls
2025-10-08 07:07:36
Count answers : 28
0
Snij het fruit in stukjes en schenk er het water bij. Voeg honing of agavesiroop naar smaak toe. Laat minstens 2 uur in de frigo staan en serveer met een paar ijsblokjes. Snij de komkommer in stukjes en de citroen in schijfjes. Voeg alle ingrediënten samen in een bokaal of fles. Voeg honing of agavesiroop naar smaak toe. Laat minstens 2 uur in de frigo staan en serveer met een paar ijsblokjes. Snij de appel en de sinaasappel in schijfjes. Zet een pannetje met het water op een laag vuur en voeg er alle ingrediënten bij. Laat een vijftal minuutjes inkoken. Voeg honing of agavesiroop naar smaak toe. Haal alles door een zeef en schenk in een theepot om te serveren.

Lees ook

Welke verse kruiden zijn lekker in drankjes?

Kruiden smaken niet alleen heel lekker. Drink bijvoorbeeld thee met pepermunt om lekker wakker te wo Lees meer

Wat is een kruideninfuus?

Een infuus wordt bereid zoals je thee maakt, maar dan met kruiden. Alles wat je met andere planten Lees meer

Keano Woudenberg
Keano Woudenberg
2025-10-08 06:42:32
Count answers : 37
0
Le plantes doivent être récoltées par temps sec. Il faut les faire sécher et bien les conserver. Les foliage doivent être cueillies lorsqu'elles sont jeunes. Les plantes doivent être suspendues à l'envers pour les faire sécher. Une fois séchée, la plante est prête à être infusée. Les plantes peuvent être infusées à froid en les laissant tremper dans de l'eau. Tout dépend du type de plante et des principes actifs que l'on veut faire sortir. Macération en est un exemple. Les feuilles se récoltent quand elles sont jeunes.