Bij een eetbare tuin denk je al snel aan groenten, fruit of kruiden.
Maar wist je dat er ook veel vaste planten eetbare planten zijn?
We hebben de top 10 eetbare planten voor je op een rij gezet:
Artisjok (Cynara scolymus)
Gewone ossetong (Anchusa officinalis)
Dropplant (Agastache)
Lavendel (Lavandula officinalis)
Kerrieplant (Helichrysum italicum)
Pimpernel (Sanquisorba officinalis)
Longkruid (Pulmonaria angustifolia)
Hoornviooltje (Viola cornuta)
Roomse kamille (Chamaemelum nobile)
Klokjesbloem (Campanula persicifolia)
Enkelbloemige daglelies (Hemerocallis) zijn de bij uitstek heerlijke eetbare planten.
De naar anijs smakende bladeren van de dropplant (Agastache) en de jonge bladeren van akelei (Aquilegia) zijn lekker in salades.
Veel eetbare bloemen kun je drogen en daarna verwerken in bijvoorbeeld olie of azijn.
De maggiplant (Levisticum officinale) om soep op smaak te brengen.