Rauwe honing wordt meer gewaardeerd dan klassieke honing omdat deze alleen bestaat uit elementen die gunstig zijn voor de gezondheid. Rauwe honing en de kracht van zijn antioxidanten Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten die van nature in rauwe honing worden gevonden en die heel gezond voor u zijn. Studies hebben aangetoond dat ze het risico op hart- en vaatziekten verminderen en neurodegeneratieve ziekten en bepaalde vormen van kanker voorkomen. Bovendien hebben ze een anti-aging effect omdat ze oxidatieve stress bestrijden. Daarnaast bevat rauwe honing ook andere antioxidanten zoals flavonoïden die vrije radicalen neutraliseren en zo de kans op ziekten verminderen. Lindehoning behoort tot de groep van honingen die het rijkst zijn aan antioxidanten. Glucose-oxidase is een enzyme dat in rauwe honing zit en dat antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen heeft. Het is dus zeer effectief in het voorkomen en genezen van intestinale infecties. Bovendien helpt rauwe honing u, vanwege de antibacteriële deugden, om de hoest te genezen. Rauwe honing is voedsel dat voor 80% bestaat uit natuurlijke suikers (koolhydraten, fructose en glucose), maar ook uit mineralen, pollen, vitaminen en eiwitten. Dit is de reden waarom het wordt beschouwd als de perfecte bron van energie voor atleten die deze het best consumeren voor de training begint.