:

Is het oké als het rundvlees een beetje rood is?

Quinty de Leeuw
Quinty de Leeuw
2025-10-04 00:49:07
Count answers : 37
0
Rundvlees hoeft niet kakelvers te zijn en mag wat gerijpt zijn. Het wordt daar zelfs beter van. Door de invloed van licht en zuurstof kan het daardoor wel wat donkerder van kleur zijn.
Kaylee Hassan
Kaylee Hassan
2025-10-03 22:17:42
Count answers : 30
0
Stukken rundvlees kan je gewoon eten als ze nog roze of rood van binnen zijn, zolang ze van buiten maar gaar zijn. Het is dus extra belangrijk dat het gaat om vlees uit één stuk. Net als bij vaste stukken rundvlees, is het bij lamsvlees niet erg als het nog roze of rood is aan de binnenkant. Je kunt deze soorten vlees dus gewoon medium of medium-rare eten. Stukken vlees kunnen echter rosé worden gegeten, omdat de meeste bacteriën aan de buitenkant van het vlees zitten.

Lees ook

Wat is 'nose to tail dining'?

Nose to tail dining is a growing trend, with the rise in popularity of offal and other lesser-known Lees meer

Wat is 'nose-to-tail

Nose to tail refers to a way of looking at and using any animal that will become part of our food su Lees meer