Lokale honing koken

Yusuf Ismail
2025-09-04 07:34:09
Count answers
: 21
Geen bewerking, niet verhit en geen toegevoegde suikers - alleen pure honing zoals de natuur het bedoeld heeft.
Onze honing komt van bijenkasten die zorgvuldig geplaatst zijn bij op verschillende plekken in en om de stad Groningen en op verschillende plekken door de provincie.
Zo helpen onze bijen niet alleen met bestuiving, maar dragen ze ook bij aan een groenere en bloemrijkere omgeving.
En een goede bestuiving van lokaal voedsel.
We werken samen met bedrijven en scholen om bijvriendelijke initiatieven te stimuleren en de natuur in Groningen te versterken.
De opbrengst van de honing gaat terug naar de bijen en biodiversiteit in de omgeving.
Zo proberen we op verschillende plekken de natuur zoveel mogelijk haar gang te laten gaan en laten we stukken grond die we beheren zoveel mogelijk verwilderen, planten we biologisch gekweekte en inheemse bomen, organiseren we evenementen en educatie rondom de honingbijen, wilde bijen en andere bestuivers.
En geven we regelmatig zaden, bollen en bomen weg zodat de biodiversiteit in Groningen verbeterd en versterkt kan worden.