:

Wat eten toeristen in Amsterdam?

Jake Dircken
Jake Dircken
2025-06-20 02:44:15
Count answers : 2
0
Een stevige erwtensoep, heerlijke pannenkoeken, vleeskroketten, dikke frietjes met echte mayonaise en veel variatie aan vlees- en aardappelgerechten. Het hele jaar door zijn er verse visgerechten te verkrijgen, zoals haring, mosselen en garnalen. Ook is er duidelijk een Indonesische invloed geweest op de Hollandse keuken, met nasi goreng en satésaus. Dit soort gerechten staan zeker net zo vaak op de menukaart als het puur Hollandse kibbeling en poffertjes. Amsterdam is een culturele smeltkroes. Daardoor is de stad ook rijk aan buitenlandse keukens en restaurants. U kunt er restaurants en cafés vinden die zich specialiseren in elke keuken die u maar kunt bedenken. Restaurants Of het nu Argentijnse, Indiaanse, Thaise of typisch Nederlandse gerechten zijn die u zoekt, kijk dan niet verder. Amsterdam heeft meer dan 1.000 restaurants voor elke smaak, behoeften en budgetten van zelfs de meest veeleisende toerist of Amsterdammer. In tegenstelling tot de rest van Europa zijn vegetariërs hier aan het goede adres. Dineren in deze diverse en bruisende stad kan variëren van fastfood tot haute cuisine, waarbij elke keuken trouw wordt vertegenwoordigd. De stad beschikt over stijlvolle en hoogwaardige restaurants en traditionele Amsterdamse cafés, Nederlandse pannenkoekenhuizen, steak houses en verkooppunten van zeevruchten... de lijst is eindeloos. Probeer één van de vele eetgelegenheden op het Leidseplein, het Spui, de Jordaan, Chinatown, de Pijp, IJburg, de Haarlemmerstraat en de Nieuwmarkt. Waar en wanneer u wilt, overal zult u ongetwijfeld ‘verlekkerd’ uit Amsterdam vertrekken. De meeste restaurants zijn open in de ochtend en het ontbijt wordt tot 10:00 uur geserveerd in vele hotels en andere eetgelegenheden. De Nederlanders lunchen meestal tussen 12:00 en 14:00 uur en het diner rond 17:00 tot 20:00 uur. Hoewel vele restaurants om 22:00 uur sluiten, is er een grote variëteit aan nachtrestaurants, pubs, bruine cafés, bars en afhaalrestaurants die ook na 22:00 uur nog steeds geselecteerde warme en koude gerechten en snacks serveren. Fast food De Nederlanders eten ook graag fast-food. Naast de bekendere fast-foodketens zijn er genoeg gefrituurde lekkernijen te bestellen in de ’snackbars’ in de stad. In Bruincafés en kroegen krijgt u vaak gratis hapjes geserveerd met bitterballen (mini vleeskroketten), of kaasblokjes en plakjes leverworst met sterke mosterd. Beide delicatessen smaken heerlijk met een heerlijk glas Nederlands bier (met twee vingers schuim).
Jenna de Backer
Jenna de Backer
2025-06-06 00:25:05
Count answers : 4
0
Toeristen in Amsterdam eten onder andere stroopwafels, Hollandse kaas, bitterballen, stamppot en haring. De stroopwafel bestaat uit twee dunne wafels met een laagje heerlijke stroop in de vorm van karamel. De bitterbal is een gefrituurde gehaktbal, een beetje zoals een kroket, geliefd bij zowel Amsterdammers als toeristen. Stamppot is een groot bord aardappelpuree gemengd met spek, boerenkool, of andijvie, met daarop een grote rookworst, soms gerookte Rookworst of een gebakken worst. "Hollandse Nieuwe" (Hollandse nieuwe) is waarschijnlijk het beroemdste Nederlandse gerecht, een heerlijke gezouten rauwe haring die vaak wordt geserveerd met gehakte rauwe uien en augurken.
Kyan Boudewijns
Kyan Boudewijns
2025-06-05 23:46:43
Count answers : 3
0
Toeristen in Amsterdam eten bijvoorbeeld Nederlands, Europees, Japans, Italiaans, Steakhouse, Vis en zeevruchten, Internationaal, Turks, Indiaas, Aziatisch, Sushi, Mediterraan, Amerikaans, Mexicaans, Chinees, Fastfood, Afrikaans en Caribische eilanden. Er worden ook gerechten geserveerd van een pizzeria, bar, café en grill.
Hailey van den Pol
Hailey van den Pol
2025-06-05 23:14:55
Count answers : 6
0
Toeristen eten in Amsterdam onder andere stamppot, boerenkool en rookworst. In de Leidsekruisstraat zitten vijf restaurants op een rijtje waar mensen de typisch Nederlandse specialiteiten kunnen proeven. Het smaakt erg goed voor een redelijke prijs, vertelt een toerist met een glimlach.