:

Wat is het verschil tussen patisserie en viennoiserie?

Vajèn Tran
Vajèn Tran
2025-08-24 07:44:18
Count answers : 20
0
Patisseries vs viennoiseries It is easy to get patisseries and viennoiseries mixed up. However, they boast vastly different textures and baking methods. Patisseries can be sweet or savoury and do not require yeast while viennoiseries use active levain, are slightly sweet and need a ton of butter to form flaky layers. After the patisseries are baked, they are decorated or filled by pastry chefs. But baking is usually the final stage when it comes to viennoiseries and they are ready to savour once they come out of the oven.
Berend Timmermans
Berend Timmermans
2025-08-24 05:07:30
Count answers : 19
0
Patisserie en viennoiserie zijn twee verschillende soorten Franse bakkersproducten. Patisserie verwijst naar zoete en delicate gebakjes, zoals taarten, cakes en petits fours. Viennoiserie daarentegen verwijst naar zoete broodjes en gebakjes die met een combinatie van bloem, suiker, melk en boter worden gemaakt, zoals croissants, pain au chocolat en brioche. De belangrijkste verschillen tussen patisserie en viennoiserie zijn de ingrediënten, de bereidingswijze en de textuur. Patisserieproducten zijn vaak lichter en delicaat, terwijl viennoiserieproducten zoeter en rijker zijn.

Lees ook

Hoeveel verdien je met patisserie?

Het gemiddelde salaris voor een Pâtissier, Pâtissière in Nederland is € 3.288 per jaar of € 2 per uu Lees meer

Hoe lang duurt een patisserie opleiding?

Hoelang duurt de opleiding? 1 tot 2 jaar Lees meer

Maja Spiegelmaker Spanjaard
Maja Spiegelmaker Spanjaard
2025-08-24 02:36:31
Count answers : 27
0
Viennoiserie is niet hetzelfde als patisserie: patisserie staat voor banket, oftewel alle – vaak wat luxere – zoetigheden die je bij de (banket)bakker koopt. Volgens Le Robert, een Frans woordenboek, staat Viennoiserie voor ‘fijne bakkersproducten die geen brood zijn’. Meestal gaat het om baksels gemaakt van gerezen deeg, verrijkt met suiker en vet (meestal boter). Onder viennoiserie vallen onder andere: Baguette viennoise nature ou aux pépites de chocolat, Biscotte, Bolus belge, Bolus Zélandais, Boule de Berlin, Brioche, Bugnes, Chinois, Chouquette, Croissant, Chausson aux pommes, Chausson napolitain of chausson Italien, Cougnou, Danoise, Suisse, Gosette, Oranais, Pain au lait, Pain au chocolat, Pain aux raisins of escargot, Palmier, Sacristain, Rissoles.