Waarom tomatenpuree toevoegen aan rundvleesstoofpot?

Sebastiaan Jansen
2025-08-13 11:54:47
Count answers
: 2
Bak dan in dezelfde koekenpan de ui glazig, voeg de knoflook, rode peper, specerijen en tomatenpuree eraan toe en bak dit even mee.

Boaz Duhme auf der Heide sive Heydahrens
2025-08-13 10:18:26
Count answers
: 2
Een scheutje wijn, azijn, citroensap of ieder ander zuur zorgt ervoor dat het bindweefsel in stoofvlees malser en zachter wordt.
Daarom is het draadjesvlees van jouw oma zo lekker en zo zacht!

Isabel Ramos
2025-08-13 08:16:41
Count answers
: 4
Het recept dat ik heb voor rundvleesstoofpot vraagt om tomatenpuree - maar van alles wat ik vergeten ben, is dat het enige ingrediënt.
Waarom wordt tomatenpuree meestal gebruikt in rundvleesstoofpot?
Voor tomatensmaak denk ik dat die andere twee opties (tomaten/ketchup) zouden kunnen werken, maar ik maak me zorgen dat de suiker in de ketchup de algehele balans van de stoofpot zou beïnvloeden.

Merel van den Velden
2025-08-13 07:28:47
Count answers
: 1
Tomatenpuree voegt diepte en body toe aan stoofschotels.
Het helpt de smaken te concentreren en geeft een rijke textuur.
Bestuif het vlees met bloem, zout en peper.
Verhit de olie in een pan en braad het vlees rondom bruin.
Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, bouillon, tijm en laurierblad toe.
Laat 2-3 uur sudderen tot het vlees zacht is.