Hoe lang jouw hamburger gebakken moet worden om heerlijk juicy en vol smaak jou te vertroetelen ligt aan jezelf.
De truc is om de kerntemperatuur in de gaten te houden.
De baktijd hangt namelijk voornamelijk af van de dikte van de hamburger.
Al kan je grofweg tussen de 6 en 8 minuten aanhouden.
Als je 100% veilig wilt werken ga je voor 70 °C in de kern.
Veiligheid is belangrijk bij hamburgers omdat het gemalen vlees is.
Als je geen thermometer hebt kun je naar zijkant kijken.
Als deze helemaal gaar is, is een wat dunnere burger vaak binnenin ook gaar.
Dikke burgers kun je nog iets langer laten liggen wanneer de zijkant gaar is.
Als je het helemaal zeker wilt weten kun je er eentje doorsnijden.
Als de binnenkant nog roze is, is de burger nog niet gaar.
Er zijn waaghalzen/liefhebbers die hun hamburgers graag nog een beetje rood of rosé houden.
Dit kan een keuze zijn, vooral als je mooie verse burgers hebt van een goed adres.
Bak ze dan zeker uit de koelkast of leg ze zelfs even een half uurtje in de vriezer.
Zo zorg je ervoor dat je iets meer tijd hebt om je hamburger aan de buitenkant te kleuren zonder dat deze doorslaat.
Houd voor rood zo’n 45 à 50 °C aan en voor rosé zo’n 50 à 55 °C.
Let op, je burger gaart nog wat door als hij van de grill af komt.