:

Wat is een typisch gerecht uit Carcassonne?

Annemijn Martens
Annemijn Martens
2025-08-12 19:24:43
Count answers : 2
0
Het antwoord op de vraag is: Cassoulet. Dit is een stoofpot van witte bonen, gekonfijte eend en worst uit Toulouse. Andere steden als Toulouse en Carcassonne beweren dat zij juist de uitvinder van het winterse gerecht zijn.
Florian Mohamed
Florian Mohamed
2025-08-12 17:03:53
Count answers : 2
0
Ik kan geen typisch gerecht uit Carcassonne vinden in de tekst.
Faye Gnodde
Faye Gnodde
2025-08-12 16:58:12
Count answers : 1
0
Cassoulet is een bonenschotel met overwegend varkensvlees maar er kan ook wat wild of geconfijte eend of gans bij. Het gerecht komt oorspronkelijk uit de Languedoc en de meest bekende zijn die uit Toulouse, Carcassonne en uit Castelnaudary. Carcassonne heeft veel lam en geen eend maar patrijs. Het resultaat moet smeuig zijn met een bruin korstje, waarover je wat met knoflook fijngehakte peterselie strooit.
Sienna Can
Sienna Can
2025-08-12 16:36:23
Count answers : 1
0
De Cassoulet is een traditioneel gerecht in de Pyreneeën. De oorsprong van de cassoulet en zijn authenticiteit zijn onderhevig aan vele ruzies gedurende decennia. Bonen zijn de basis van dit schaaltje met varkenspoot, worstjes van Toulouse of confit de canard van de streek. Deze, afkomstig van Carcassonne, bevat rode patrijs en soms schapenvlees maar geen gekonfijte spek. Sommmigen voegen er ook groenten bij (wortel, prei, …), knoflook en spekzwoerd voor een smakelijke en romige bouillon.