:

Hoe taart strak afsmeren?

Noah Winnrich
Noah Winnrich
2025-09-01 16:41:15
Count answers : 35
0
In deze video laat ik je zien hoe je een strak afgesmeerde taart krijgt met behulp van de profroster. Voor deze taart heb ik de italiaanse botercreme gemaakt. We hebben een pakket samengesteld, zodat je thuis ook dit leuke taartje kan maken. We hebben ook hele leuke pakketten toegevoegd op de webshop, zodat je thuis bezig kunt gaan.
Stella Jonker
Stella Jonker
2025-08-22 21:17:30
Count answers : 36
0
Het voordeel van ganache is dat je de taart super strak kunt afsmeren met scherpe hoeken, dat maakt het weer gemakkelijker om je taart strak te bekleden. Ganache maak je van slagroom en chocola, je verwarmt de slagroom tot het kookpunt en laat dan de chocola erin smelten. Na afkoelen kun je het gebruiken om af te smeren. Op één deel slagroom gebruik je twee delen melk- óf pure chocola. Bij witte chocola ligt de verhouding iets anders; één deel slagroom en drie delen witte chocola.

Lees ook

Hoelang moet een taart opstijven?

Dit heb je nodig Let op: deze taart moet nog een aantal uur opstijven in de koelkast. Laat de bodem Lees meer

Hoe lang duurt het voordat monchou op kamertemperatuur is?

De kersen komen wel uit blik, dat dan weer wel. Dit heb je nodig: 75 gram roomboter 12-14 biscuits Lees meer

Lisanne Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
Lisanne Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
2025-08-12 09:42:54
Count answers : 31
0
Om een taart strak af te smeren, begin je met een dun laagje botercrème, wat ook wel een crumb coat wordt genoemd. Hiermee vul je alle kiertjes op en haal je oneffenheden weg. Dit wordt ook wel een crumb coat genoemd. Bij het afsmeren komen er namelijk ook altijd wat cakekruimels los en hiermee zet je ook die vast. Zo heb je na het ‘echte’ afsmeren geen zichtbare kruimels. De volgende stap is de cake rondom voorzien van een laag botercrème. Ik begin bovenop en werk dan rondom de zijkant af. Het hoeft niet netjes, maar probeer wel om overal ongeveer evenveel botercrème aan te brengen. Ik gebruik hiervoor een spatel, maar je kunt ook een mes gebruiken. Tijd om de taart strak af te smeren: ik gebruik hiervoor een deegschraper. Met een grote spatel of mes kan het ook, alleen heb je dan iets minder controle over wat je doet. Zet dan je schraper op het taartplateau, plaats hem in een schuine hoek tegen je taart aan. Belangrijk is dat je de schraper niet te hard tegen de taart drukt, anders schraap je de botercrème er namelijk af. Ga met de schraper rustig rondom de taart, ga door tot je tevreden bent met de zijkanten. De bovenkant doe je als laatst: schraap van de randen naar het midden toe om de rand zo scherp mogelijk te krijgen.