Hoe taart strak afsmeren?

Lisanne Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
2025-08-12 09:42:54
Count answers
: 4
Om een taart strak af te smeren, begin je met een dun laagje botercrème, wat ook wel een crumb coat wordt genoemd. Hiermee vul je alle kiertjes op en haal je oneffenheden weg. Dit wordt ook wel een crumb coat genoemd. Bij het afsmeren komen er namelijk ook altijd wat cakekruimels los en hiermee zet je ook die vast. Zo heb je na het ‘echte’ afsmeren geen zichtbare kruimels.
De volgende stap is de cake rondom voorzien van een laag botercrème. Ik begin bovenop en werk dan rondom de zijkant af. Het hoeft niet netjes, maar probeer wel om overal ongeveer evenveel botercrème aan te brengen. Ik gebruik hiervoor een spatel, maar je kunt ook een mes gebruiken.
Tijd om de taart strak af te smeren: ik gebruik hiervoor een deegschraper. Met een grote spatel of mes kan het ook, alleen heb je dan iets minder controle over wat je doet. Zet dan je schraper op het taartplateau, plaats hem in een schuine hoek tegen je taart aan. Belangrijk is dat je de schraper niet te hard tegen de taart drukt, anders schraap je de botercrème er namelijk af. Ga met de schraper rustig rondom de taart, ga door tot je tevreden bent met de zijkanten. De bovenkant doe je als laatst: schraap van de randen naar het midden toe om de rand zo scherp mogelijk te krijgen.
Lees ook
- Hoelang moet een taart opstijven?
- Hoe lang duurt het voordat monchou op kamertemperatuur is?
- Hoe lang van tevoren kan ik MonChoutaart maken?
- Hoeveel graden voor taart?
- Waarom is mijn taart niet zo hoog gerezen?
- Hoe lang duurt het voordat roomkaas op kamertemperatuur is?
- Kan MonChou in warme gerechten?
- Waarom zakt mijn MonChoutaart in?
- Is roomkaas hetzelfde als MonChou?