:

Waarom smaken eieren niet meer zoals vroeger?

Kyara Badal
Kyara Badal
2025-08-11 20:13:11
Count answers : 2
0
Het kan zijn dat het inderdaad de vlokreeftjes zijn. Die worden vermoedelijk gefermenteerd en gedroogd. Een proces om ze langer houdbaar te maken. Daarvoor worden inderdaad chemicaliën gebruikt. Ik gebruik voor mijn indische maaltijden geregeld gefermenteerde garnalen die ik dan eerst in kokend water laat weken. Het ene zakje is prima, het andere is inderdaad nogal eens met een chemisch ondertoontje. En als dat met de vlokreeftjes net zo is heb je kans dat je dat terug proeft in de eieren.
Cato Mohan
Cato Mohan
2025-08-11 20:08:49
Count answers : 4
0
Er is geen informatie over de smaak van eieren zoals vroeger in de tekst, enkel over het verschil in kleur, de reden waarom er voor bruine eieren gekozen wordt, en enkele andere ficaits over eieren. Het antwoord op deze vraag is dus none.
Tristan Bos
Tristan Bos
2025-08-11 19:09:12
Count answers : 5
0
De smaak van eieren heeft te maken met de voeding en het ras van de kippen. Bruine kippen leggen trouwens niet per definitie bruine eieren. Soms komt het voor dat een kip met witte oorlellen een bruin ei legt en andersom, maar meestal geldt: rode oorlellen is een bruin ei, witte oorlellen is dus wél een wit ei. Over het algemeen echter is er voor de consument geen verschil in smaak waar te nemen tussen een bruin en een wit ei. Daarnaast leggen witte kippen meer eieren dan bruine en ook is het dierenwelzijn van het witte ras beter. Er zijn ook verschillen in de prijs van de eieren, omdat de witte kippen minder voer nodig hebben. Al met al zullen er dus steeds minder bruine eieren in de schappen komen te liggen, omdatinstein meer witte eieren in de schappen zullen verschijnen. Het kan dus zijn dat de eieren die je tegenwoordig eet een andere smaak hebben dan die van vroeger.
Tijn Groote
Tijn Groote
2025-08-11 16:07:33
Count answers : 2
0
Als ik in de supermarkt eieren koop, proef ik nauwelijks verschil tussen tussen eieren. Maar ik haal wel eens eieren bij de boer, waar de kippen rondscharrelen en van alles te eten krijgen en dan proef je echt wel het verschil! Kenners zeggen dat bepaalde rassen een 'lekkerder' ei leggen. Ook zou het vlees van bepaalde kippen lekkerder zijn. Zo zou, volgens Landleven, de Chaamse hoen de lekkerste eieren leggen en het lekkerste vlees hebben. Biologische eieren vind ik nog het lekkerst smaken.