Wat moet je echt eten in Thailand?

Bastiaan Douglas tot Springwoodpark
2025-06-16 15:27:17
Count answers: 2
In Thailand zijn er allerlei eetmogelijkheden. Van uitgebreide maaltijden tot een snelle hap, in Thailand hoef je niet snel te zoeken naar eetgelegenheden. Rijst is de basis voor ieder Thais gerecht, of je nu aan het ontbijten bent, of op zoek bent naar een lunch of diner, rijst staat altijd op de menukaart. Alle gerechten in de Thaise keuken zijn gebaseerd op rijst of noodles, dit wordt gecombineerd met verse groenten, vers vlees, kip of vis. In Thailand eet je meestal met een vork en lepel, waarbij de vork in de linkerhand gehouden wordt en de lepel in de rechterhand. Het Thaise eten kan enorm goedkoop bereid worden en er zijn ontzettend veel gerechten die wij als westerlingen prima kunnen eten zonder meteen onze mond te moeten spoelen, omdat niet alle gerechten scherp of heet zijn. Liefhebbers van eten kunnen hun hart ophalen in de Thaise keuken, er is echt voor ieder wat wils.

Faas Mohan
2025-06-16 12:24:39
Count answers: 6
Dit zijn de tien gerechten die je moet proberen tijdens je reis naar Thailand:
1. Pad Thai
2. Khao Pad
3. Khao Soi
4. Tom Yum
5. Tom Kha Gai
6. Gele, rode en groene curry
7. Panang
8. Moo Satay
9. Khanom Krok
10. Mango Sticky Rice.

Linn Coşkun
2025-06-16 10:28:48
Count answers: 2
1. Pad See Ew: dikke, slijmerige gebakken rijstnoedels met sojasaus, knoflook, een eitje, Chinese broccoli en fijne stukjes vlees.
2. Massaman Curry: deze kruidige, gele curry met stukjes aardappel en grote stukken kip.
3. Som Tam: de combinatie van zoet en zuur, met verrassend lekkere groene papaya, stukjes tomaat, sperzieboon, pindaatjes en gedroogde garnalen.
4. Penang Curry: een soort dikke, bubbelende pindasaus met kokosmelk en rode currypasta.
5. Mango Sticky Rice: witte kleefrijst die gekookt is in een siroop van kokosmelk en suiker en daarna geserveerd wordt met mango en sesamzaadjes.
6. Pad Thai: plakkerige rijstnoedels met sappige taugé, wortel, pindaatjes, ei, lente-ui en vissaus.
7. Green Curry: kruidige, groene curry met kokosmelk, Thaise aubergines, vissaus, vlees of visballetjes en palmsuiker.
8. (Pineapple) Fried rice: gebakken rijst met een gefruit uitje, knoflook, een paar stukjes tomaat, wat erwten, een gebakken ei, een handje koriander en een stukje vlees of vis naar keuze.
9. Tom Yam: zure, pittige soep met kruiden als citroengras, limoenbladeren, laoswortel, koriander, sjalotjes en chilipepers.
10. Khao Soi: milde, gele kokoscurry met zachte, gestoofde kip en eiernoedels en een bergje knapperige, gefrituurde noedels.