:

Hoeveel zijn 4 porties aardappelen?

Robin van de Ven
Robin van de Ven
2025-08-11 03:20:24
Count answers : 0
0
Over hoeveel porties aardappelen het gaat, staat niets in de tekst. Het noemt wel een aantal aardappelen dat het beste gebruikt kan worden. De verhouding van aardappelen en boerenkool voor de stamppot kan als volgt zijn: een één op twee verhouding. Dat wil zeggen dat u als verhouding per kilo aardappelen ongeveer 500 gram boerenkool gebruikt. Bij diepvriesboerenkool ligt dit op zo’n 350 tot 400 gram per kilo aardappelen. Het antwoord is dus: none.
Ninthe Scheffers
Ninthe Scheffers
2025-08-11 02:54:38
Count answers : 5
0
4 porties aardappelen zijn 4-5 middelgrote aardappelen per persoon. Benodigde hoeveelheden per persoon zijn Ongekookt 280-350 gram Gekookt 4-5 middelgrote aardappelen Dus 4 porties aardappelen zijn 16-20 middelgrote aardappelen.
Gerrit le Gulcher
Gerrit le Gulcher
2025-08-11 02:34:08
Count answers : 2
0
Een standaard portie aardappelen is meestal 100 gram in de droge staat. Dit komt neer op ongeveer 1 kleine aardappel per persoon. 100 gram aardappelen levert meestal ongeveer 200 gram gekookte aardappelen op. 4 porties aardappelen zijn dus 4 * 100 gram = 400 gram droge aardappelen. 4 porties gekookte aardappelen zullen dus 4 * 200 gram = 800 gram gekookte aardappelen zijn.
Gijs Yavuz
Gijs Yavuz
2025-08-10 23:02:34
Count answers : 1
0
Voor een gemiddelde vrouw is de aanbevolen hoeveelheid aardappelen 200g, dit zijn ongeveer 3 tot 4 aardappelen ter grote van een ei. Voor een gemiddelde man is de aanbevolen hoeveelheid 250g aardappelen. De aanbevolen hoeveelheid aardappelen ligt op 200g voor een gemiddelde vrouw, dit zijn ongeveer 3 tot 4 aardappelen ter grote van een ei. Voor een gemiddelde man is de aanbevolen hoeveelheid 250g aardappelen. 4 porties aardappelen zouden dus voor vrouwen rond de 800g zijn en voor mannen rond de 1000g.
Pim Yalçin
Pim Yalçin
2025-08-10 22:30:32
Count answers : 0
0
4-5 aardappelen = 200 – 250 gram gekookt. Dit komt neer op 4-5 opscheplepels. Voorbeeld: 3 aardappelen en 200 gram zuurkool per persoon. Voor een normale portie kun je denken aan 1 grote wrap van 60 gram of 2 kleintjes van 30 gram met inhoud. Als je een klassiek AVG-tje (aardappels-groente-vlees) eet dan zijn de hoeveelheden vrij duidelijk, namelijk 200 gram aardappels (4 stuks) met 250 gram groente (5 opscheplepels) en 1 stukje vlees van ongeveer 100 gram. De ene keer zitten de spekjes er ook al door en in dit geval was er een stukje rookworst van 100 gram bij. Ik reken altijd 4 opscheplepels voor mijzelf. Je kunt ook je bord wegen op een keukenweegschaal. Een van mijn favorieten! Een patatje met een kroket. In dit geval is de patat in plaats van de aardappelen en één kroket is dezelfde portie als 1 kipfilet of gehaktbal.
Joost Erhout
Joost Erhout
2025-08-10 22:09:14
Count answers : 3
0
Hoeveel aardappelen je per persoon nodig hebt, hangt af van twee factoren: hoe ga je ze bereiden en hoe groot is de eter? In principe kun je uitgaan van gemiddeld 200-250 gram ongeschilde aardappelen per persoon. Maar voor sommige bereidingen, zoals puree of stamppot, heb je minder aardappelen nodig dan voor bijvoorbeeld gebakken of gekookte aardappelen. Daarbij eet een volwassene logischerwijs een stuk meer dan een kind, en is er ook nog zoiets als een persoonlijke voorkeur. Pas dus de hoeveelheid daarop aan. Dus voor vier porties moet je ongeveer 800-1000 gram ongeschilde aardappelen nemen.