:

Welke cocktails in de winter?

Faas Houdijk
Faas Houdijk
2025-08-10 04:40:30
Count answers : 3
0
Eggnog Cocktail Vul een cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes en: 30 ml Amaretto 30 ml Vodka 60 ml Eggnog (kant en klaar slijter) Smeer de rand van je cocktailglas in met karamelsaus. Giet de cocktail door de strain in het glas en top af met een snuf nootmuskaat en snuf kaneel. Een Witte Kerst droom Mix in een cocktailshaker met voor de helft met ijsblokjes: 30 ml Vodka 30 ml Amaretto 30 ml slagroom Schud goed door elkaar en giet door de strain in een gekoeld Martini glas. Strooi een beetje vers gemalen nootmuskaat bovenop. Kerst mimosa’s Maak eerst een cranberry siroop: Breng 350 gram (bevroren) cranberry’s aan de kook met 250 ml water en 200 gram suiker. Laat 10 minuten doorkoken en haal door een fijne bolzeef. Deze siroop kan 1 week bewaard worden in de koelkast. Mix vervolgens in een cocktailshaker: 60 ml jus d’orange, 30 ml Amaretto, 40 ml vanille vodka, IJsklontjes, paar bevroren cranberry’s Giet 1.5 eetlepel siroop in een glas en giet hier de volledige inhoud van de cocktailshaker bij. Vul het glas vervolgens aan met 60 ml prosecco. Cran de Berry Shake in een cocktailshaker – voor de helft gevuld met ijs: 30 ml Licor 43 10 ml kaneellikeur (bijv. Silverstrike) 10 ml limoensap 40 ml cranberry sap 1 scheut grenadine siroop. Giet de Cran de Berry cocktail door de strain en dus zonder ijs, in een martini glas met een gesuikerd randje. Witte Engel Mix in een cocktailshaker: 45 ml Sambuca 15 ml limoncello 30 ml citroensap 30 ml eiwit 60 ml bruisend water paar ijsklontjes Giet in een hoog glas en decoreer met een citroenschilletje, verse tijm en rozemarijn. Choco Glow: 80 ml warme chocolademelk 50 ml Licor 43 50 ml verse espresso Deze drie goed door elkaar roeren Serveer in een hoog macchiato glas met een flinke toef slagroom en wat rood fruit en/of geraspte chocolade als garnering. Een romige koffie cocktail In een cocktailshaker met een paar ijsklontjes: 4 /10 Molinari Caffee likeur, 4 /10 Whiskey Cream likeur (bijv. Bailley’s of Sheridans) 2 /10 Amaretto Giet door de strain in een groot rond glas. Klop een beetje slagroom stijf, maar nog wel een beetje ‘ opend’ Lepel de slagroom bovenop de likeur en strooi hier een beetje cacao poeder overheen. Chocolat black forrest In een cocktailshaker: 50 ml Baileys Chocolat Luxe, 5 ml kersenlikeur, serveer in een kort cocktailglas, zonder ijs, en garneer met een kers met steel. BONUS 1: Ken je de Espresso Martini Cocktail al? Een tikkeltje zoet met een kick van espresso koffie en vodka! BONUS 2: Ben je liefhebber van de ‘Dalgona Koffie’? Dan moet je ook eens deze boozed ETHIOPIAN COFFEE DALGONA met Amarula als afsluiter serveren. Een tikkeltje zoet met een kick van espresso koffie en vodka!