Welke cocktails in de winter?

Faas Houdijk
2025-08-10 04:40:30
Count answers
: 3
Eggnog Cocktail
Vul een cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes en:
30 ml Amaretto
30 ml Vodka
60 ml Eggnog (kant en klaar slijter)
Smeer de rand van je cocktailglas in met karamelsaus.
Giet de cocktail door de strain in het glas en top af met een snuf nootmuskaat en snuf kaneel.
Een Witte Kerst droom
Mix in een cocktailshaker met voor de helft met ijsblokjes:
30 ml Vodka
30 ml Amaretto
30 ml slagroom
Schud goed door elkaar en giet door de strain in een gekoeld Martini glas.
Strooi een beetje vers gemalen nootmuskaat bovenop.
Kerst mimosa’s
Maak eerst een cranberry siroop:
Breng 350 gram (bevroren) cranberry’s aan de kook met 250 ml water en 200 gram suiker.
Laat 10 minuten doorkoken en haal door een fijne bolzeef.
Deze siroop kan 1 week bewaard worden in de koelkast.
Mix vervolgens in een cocktailshaker:
60 ml jus d’orange,
30 ml Amaretto,
40 ml vanille vodka,
IJsklontjes,
paar bevroren cranberry’s
Giet 1.5 eetlepel siroop in een glas en giet hier de volledige inhoud van de cocktailshaker bij.
Vul het glas vervolgens aan met 60 ml prosecco.
Cran de Berry
Shake in een cocktailshaker – voor de helft gevuld met ijs:
30 ml Licor 43
10 ml kaneellikeur (bijv. Silverstrike)
10 ml limoensap
40 ml cranberry sap
1 scheut grenadine siroop.
Giet de Cran de Berry cocktail door de strain en dus zonder ijs, in een martini glas met een gesuikerd randje.
Witte Engel
Mix in een cocktailshaker:
45 ml Sambuca
15 ml limoncello
30 ml citroensap
30 ml eiwit
60 ml bruisend water
paar ijsklontjes
Giet in een hoog glas en decoreer met een citroenschilletje, verse tijm en rozemarijn.
Choco Glow:
80 ml warme chocolademelk
50 ml Licor 43
50 ml verse espresso
Deze drie goed door elkaar roeren
Serveer in een hoog macchiato glas met een flinke toef slagroom en wat rood fruit en/of geraspte chocolade als garnering.
Een romige koffie cocktail
In een cocktailshaker met een paar ijsklontjes:
4 /10 Molinari Caffee likeur,
4 /10 Whiskey Cream likeur (bijv. Bailley’s of Sheridans)
2 /10 Amaretto
Giet door de strain in een groot rond glas.
Klop een beetje slagroom stijf, maar nog wel een beetje ‘ opend’
Lepel de slagroom bovenop de likeur en strooi hier een beetje cacao poeder overheen.
Chocolat black forrest
In een cocktailshaker:
50 ml Baileys Chocolat Luxe,
5 ml kersenlikeur,
serveer in een kort cocktailglas,
zonder ijs,
en garneer met een kers met steel.
BONUS 1:
Ken je de Espresso Martini Cocktail al?
Een tikkeltje zoet met een kick van espresso koffie en vodka!
BONUS 2:
Ben je liefhebber van de ‘Dalgona Koffie’?
Dan moet je ook eens deze boozed ETHIOPIAN COFFEE DALGONA met Amarula als afsluiter serveren.
Een tikkeltje zoet met een kick van espresso koffie en vodka!