:

Welke cocktail is populair in Zuid-Frankrijk?

Milo van der Velde
Milo van der Velde
2025-08-09 14:12:59
Count answers : 2
0
La Piscine is een drankje dat meestal geserveerd wordt in een groot rode wijn glas. Er zijn streken waar ze dit drankje met witte wijn of rosé serveren, maar in de Côte d’Azur wordt dit natuurlijk gedaan met champagne. Het glas wordt voor de helft gevuld met champagne en vervolgens afgevuld met ijsklontjes. Heel simpel, maar oh zo lekker en zeer populair onder de terrasgangers aan de Côte d’Azur. Monaco is een mix van bier, grenadine limonade en 7up of sprite. Ideaal voor de vrouwen die niet zo van bier houden. Frosé is geen ontdekte cocktail aan de Côte d’Azur, maar wel een enorme hit afgelopen zomer. Het leuke is dat je dit net zo goed thuis kunt maken met behulp van de blender.
Sami van der Heyden
Sami van der Heyden
2025-08-09 12:01:12
Count answers : 3
0
Deze drank wordt aangelengd met water, waarbij de karakteristieke troebeling ontstaat. Cassis wordt gemaakt van zwarte bessen en is een onmisbaar ingrediënt geworden in vele populaire cocktails. Pastis blijft het ultieme Zuid-Franse aperitief op een zonnige warme dag.
Carlijn Kort
Carlijn Kort
2025-08-09 11:10:40
Count answers : 2
0
Rum champagne witte wijn limonade en citroen. Typisch Zuid-Frankrijk. De ingrediënten 0,5 cl basterdsuiker 1cl mandarijnenlikeur 3cl sinaasappelsiroop 1 fles champagne 1cl mandarijnenlikeur 1,5 cl witte rum (40°) 8 Cl limonade 25 cl droge witte wijn 1 derde van een citroen 1 derde van een sinaasappel. Het proces Was de citroenen en sinaasappels de dag ervoor en snijd ze in kwarten. Doe ze in een slakom, giet de witte rum, witte wijn, sinaasappelsiroop en mandarijnenlikeur erbij en meng. Je kunt ze het beste 2 of 3 dagen laten weken. De volgende dag Voeg de limonade en champagne toe. Crémant, triple sec en citroensap. Als je van citruscocktails houdt, zul je ook van Angevine soep houden. De ingrediënten. 10 Cl Crémant de Loire 1,25 Cl van triple-sec 1,25 Cl rietsiroop 1,25cl geconserveerd citroensap. Het proces Giet alles in een kom: triple sec, siron de cannes en citroensap. Zet de kom in de koelkast en laat macereren. De volgende dag Neem champagneglazen, giet het eerste mengsel erin en voeg de gekoelde Crémant de Loire toe. Mirabelle perrier en pulco. Pruimen van Mirabelle. Het gele goud van Lotharingen. Gemaakt tot een sterke alcohol. Ingrediënten: Voor 15 personen 0,5 liter mirabelle pruimenalcohol 0,5 liter citroenpulco 0,5 liter rietsiroop 2 liter perrier (bruiswater) Het proces Doe alle ingrediënten in een kom, meng en zet minstens 4 uur in de koelkast. Meng opnieuw en serveer met schijfjes citroen. VARIATIE: Sommige mensen gebruiken liever champagne in plaats van spuitwater? LET OP: ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR DE GEZONDHEID. CONSUMEER MET MATE.