Welke wijn drink je 's avonds?

Berend van Dijk
2025-08-09 07:56:42
Count answers
: 0
In de winter wordt er vaak verlangd naar wijnen die je warmte en comfort bieden. Rode, krachtige wijnen als Bordeaux en Amarone zijn daarom uitstekende keuzes. Deze wijnen hebben vaak een hoger alcoholpercentage en smaken van donker fruit of kruiden.
Een perfecte match met gegrild vlees of een winterse stoofschotel.
Krachtige wijnen vormen in de winter een goede match met stoofschotels of geroosterd vlees.

Willem Demir
2025-08-09 07:36:16
Count answers
: 0
Rood vlees, zoals biefstuk of lamsvlees: kies voor een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Vis en zeevruchten: ga voor een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Pasta met tomatensaus: een medium-bodied rode wijn zoals een Sangiovese of een Zinfandel werkt goed.
Kipgerechten: Afhankelijk van de bereiding, kun je kiezen voor een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een volle witte wijn zoals Chardonnay.
Kazen: voor zachte kazen zijn witte wijnen zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc geschikt, terwijl harde kazen goed samengaan met stevige rode wijnen zoals een Malbec of een Syrah.
Als je een wijn kiest bij verschillende hapjes of gerechten, kan dat averechts werken en kan het ineens heel onsmakelijk worden
Zoet en zoet: ben je aangekomen bij een zoet dessert? Kies dan voor een zoete wijn.
Belangrijk is dat de wijn minstens zo zoet is als het dessert.
Als je een zoete wijn kiest, wordt de zoetheid van het dessert versterkt en dat is erg aangenaam.
In de zomermaanden kun je bijvoorbeeld de voorkeur geven aan lichtere en verfrissendere wijnen zoals rosé of een koele witte wijn.
In de winter kun je juist gaan voor vollere en rijkere wijnen zoals een krachtige rode wijn.
Het is belangrijk om rekening te houden met de smaakvoorkeuren van je gasten.
Als je weet dat je gasten een voorkeur hebben voor bepaalde soorten wijn, probeer dan wijnen te kiezen die aan hun smaak voldoen.
Het kan ook leuk zijn om een paar verschillende soorten wijnen aan te bieden, zodat iedereen iets kan vinden wat hij of zij lekker vindt.

Kyara Badal
2025-08-09 06:10:58
Count answers
: 2
Drink je wit, ga dan voor een wijn met het smaakprofiel Fruit Lover. Deze wijnen zijn fris en fruitig: een lekker toegankelijke, niet te gecompliceerd.
Ga bijvoorbeeld voor: rueda of een pinot grigio.
Extra lekker bij : serranohamrolletjes met roomkaas.
Drink je rood, ga dan voor een soepele rode wijn van het smaakprofiel Easy Rider.
Niet teveel zuren of tanninnes.
Met een medium body, dus niet te zwaar.
Echt lekker makkelijk drinkbare wijnen:
Deze wijn zit lekker in het midden: niet te zuur of stroef.
Heerlijk bij een borrelplank met gedroogde worst en romige kaas.
Drink je rosé, ga dan voor een Fruit Lover Rosé.
Deze rosés zijn fruitig, licht en toegankelijk.
Lekker toegankelijk, niet te gecompliceerd.
Fris en fruitig en makkelijk drinkbaar en te begrijpen.
Fris en fruitig, niet teveel body en makkelijk drinkbaar.
Probeer er eens een Aziatisch hapje bij of een spiesje met tomaat, mozarella en basilicum.
Toch liever bubbels, begin je borrel extra feestelijk met een glas mousserende wijn.
Kies bijvoorbeeld voor een prosecco of cava.
Deze mousserende wijnen zijn niet te intens of zuur: perfect om de borrel mee af te trappen.
Of maak met een mousserende wijn een welkomst cocktail, zoals een Spritz.

Jesse van Kuijc van Malsen
2025-08-09 03:25:49
Count answers
: 2
Bij ‘technisch proeven’ halen we zoveel mogelijk subjectieve elementen weg. Dus niet gezellig ‘s avonds met een kaarsje en een hapjesplankje. Nee, technisch proeven doen we midden op de dag, juist wel met TL-verlichting en als je geluk hebt een karaf water en een beetje brood voor de afwisseling. Een wijn die zo heerlijk smaakte in de heuvels van Toscane, met uitleg van die leuke wijnboer, smaakt opeens heel anders als je die fles op dinsdagavond thuis in de huiskamer open maakt.

Noah Winnrich
2025-08-09 02:55:21
Count answers
: 0
Bij een tapas avond wordt aanbevolen om een passend glas wijn te schenken.
Sherry wordt vaak gezien als een oude taarten drankje, maar u zult verrast zijn hoe lekker een glaasje sherry op z’n tijd is.
Het is een versterkte wijn afkomstig uit de streek Jerez de la Frontera in het uiterste zuiden van Andalusië.
Er zijn veel verschillende soorten Sherry’s, maar vaak smaken ze fris, droog met nuances van kruiden en amandelen.
Nog niet overtuigd?
Wist u dat Sherry redelijk laag in calorieën is (50 ml -58 kcal) en dat u er ook fantastische cocktails mee kunt maken?
Bij de volgende tapas avond verrast u uw gasten met een sherry.
Zeker als drankje bij Spaanse olijven, abondigas (pittige gehaktballetjes), Iberico ham of almendras al pimenton (met paprika geroosterde amandelen).