:

Wat komt eerst, soep of een voorgerecht?

Kai van Lucel
Kai van Lucel
2025-08-08 13:42:05
Count answers : 1
0
Je begint met een koud voorgerecht, dan de soep, dan een warm voorgerecht, dan vis, dan vlees. en dan een nagerecht. Ik doe dus eerst koud gerecht en dan de warme soep. Een volledig menu schema bestaat inderdaad uit zo'n 16 gangen. Koud voorgerecht Soep Vis Groot vlees Klein vlees Sorbet Gevogelte Koude tussenschotel Groenteschotel Nagerecht Nog geen 16 zult U denken, maar het wild mist hier nog, na het gevogelte en de diverse nagerechten, en dan gaat het als volgt eerst de kaas, dan het zoete nagerecht en dan nog fruit.
Lauren Dogan
Lauren Dogan
2025-08-08 12:29:39
Count answers : 1
0
Maar waarom begint een traditioneel Nederlands 3-gangenmenu dan zo vaak met soep? Dat heeft dan weer te maken met de opkomst van de huishoudscholen in de 19e en 20e eeuw, betoogt Kruyff in Alledaagse Vragen. “Mensen moesten voldoende te eten krijgen, maar het moest ook betaalbaar zijn. En het moest voor iedereen een beetje lekker zijn.” “Stel dat je wat minder gangen wil hebben en het moet ook allemaal wat economischer. Dan kun je je voorstellen dat je zegt: soep vooraf, dan het hoofdgerecht en dan toe”, vervolgt Kruyff. De soep geldt dus als een bodem voor de hoofdmaaltijd, die traditiegetrouw bestaat uit aardappels, vlees en groente. Sluit af met een nagerecht voor de zuivel en u heeft uw benodigde voedingsstoffen binnen. Met dank aan 3 eenvoudige en niet al te dure gangen.
Bas Yüksel
Bas Yüksel
2025-08-08 10:08:20
Count answers : 3
0
Een koud voorgerecht kun je vaak al van tevoren klaarmaken. Na de koude amuse en het hoofdgerecht, is het tijd voor een warm hapje. Zet een heerlijke soep op je menu, al helemaal als het buiten koud is. We sluiten het eerste deel van het menu af met een warm voorgerecht. Het wordt extra genieten als je gerechten in de juiste volgorde serveert.