Wat is de volgorde van een 5 gangen menu?

Joëlle Smits
2025-08-08 13:52:58
Count answers
: 6
Een 5 gangen menu volgt deze volgorde niet, want er zijn maar tips voor een 4 gangen menu vermeld:
Een koud voorgerecht als 1e gang,
een kopje soep als tussengerecht,
het hoofdgerecht als derde gang
en als laatste gang het dessert.
De soep als tweede gang in dit menu zorgt ervoor dat de smaakpapillen geneutraliseerd worden, wanneer de eerste gang sterk gekruid is geweest.
Zo kan dus met een neutrale smaak aan het hoofdgerecht begonnen worden.
Er staat niets over een 5e gang.

Elisa van den Velde
2025-08-08 12:46:07
Count answers
: 1
De volgorde van een 5-gangenmenu is als volgt:
Het menu begint met een amuse.
Vervolgens volgt een koud voorgerecht.
Hierna wordt er soep geserveerd.
Dan is het tijd voor het warme voorgerecht.
Tot slot volgt de hoofdgerecht.
De rest van de gangen die genoemd worden (spoom, bijgerecht, kaasgerecht, taart met vruchten, mousses en bavarois, ijs en koffie met zoetigheden) worden niet in een traditioneel 5-gangenmenu geserveerd, maar kunnen eventueel toegevoegd worden aan een uitgebreider menu met meer gangen.

Sepp van Ghoerle
2025-08-08 10:40:07
Count answers
: 1
Een diner bestaat vaak uit drie gangen.
Een voorbeeld van een driegangendiner is
Voorgerecht: groentesoep
Hoofdgerecht: kip met aardappels en sperziebonen
Nagerecht: ijs
Op basis van het volgende menuschema van zeventien gangen kan een maaltijd worden opgebouwd, te beginnen met het standaardmenu van voor-, hoofd- en nagerecht, eventueel tot 5, 8 of meer gangen.
Voor het samenstellen van een meergangenmaaltijd wordt wel het volgende menuschema van zeventien gangen gebruikt, waarbij het aantal en de volgorde van de hoofd- en tussengerechten kan variëren.
Voorgerechten
Koud voorgerecht
Soep
Warm voorgerecht
Hoofd- en tussengerechten
Hoofdgerecht van vis
Hoofdgerecht van vlees
Warm tussengerecht
Koud tussengerecht
Groenteschotel
IJsdrank
Gebraad (bijvoorbeeld wild of gevogelte)
Nagerechten
Kaas
Warm zoet nagerecht
Koud zoet nagerecht
IJs
Gebak
Vruchten
Koffie met iets eetbaars

Wout Adelaar
2025-08-08 08:27:06
Count answers
: 2
Het 5-gangendiner van de chef maakt een reis door de kaart van de Turfhoeve en geeft je de mogelijkheid om veel verschillende gerechten te proeven.
Koud voorgerecht Vitello tonato Of Carpaccio van zalm en heilbot
Warm voorgerecht Gebakken kalfszwezerik met een rode wijn saus Of Gamba’s met kerrie-knoflook saus
Tussengerecht Zacht gegaarde eendenborstfilet Of Gegrilde Coquilles met een kreeftenschuim
Hoofdgerecht Beefsteak met bearnaise saus Of Tongfilet met een boterjus
Dessert Grand dessert of koffie met lekkernijen