:

Wat is een traditioneel Frans gebakje?

Noud Yildiz
Noud Yildiz
2025-08-08 02:19:47
Count answers : 2
0
Croissants en tarte tatin zijn typische gerechten uit de Franse patisserie. Hoewel de croissant van oorsprong helemaal niet uit Frankrijk komt, is dit toch het meest karakteristieke Franse zoete broodje en onze favoriet. De Franse beignets lijken op de Nederlandse appelbeignets, maar zijn traditioneel zonder appel. Beignets bestaan uit gerezen zoet deeg en worden na het frituren direct gedoopt in een groot bad poedersuiker. Een andere traditioneel Frans gebakje is de tarte tatin, die letterlijk ‘taart op z’n kop’ betekent en bestaat uit een laag karamel met daarop fruit, zoals appel of peer, en daarna het deeg. De tartelette tatin pomme is een variatie op de tarte tatin en bestaat uit kleine taartjes met een vulling van amandelcrème, banketbakkersroom en een pomme tatin bovenop.
Faye Gnodde
Faye Gnodde
2025-08-08 01:44:59
Count answers : 1
0
Een traditioneel Frans gebakje is de Saint-Honoré. Een grote Saint-Honoré maak je op een bodem van bladerdeeg met slagroom, waarop soesjes gestapeld worden die gevuld zijn met banketbakkersroom. Daarna bestrijkt men de soesjes met gekaramelliseerde suiker. Kleine Saint-Honorés hebben als bodem een grote soes met daar bovenop een kleiner soesje. Het gebak dankt de naam als eerbetoon aan de beschermheilige van de bakkers, Saint-Honoré d’Amiens.
Jente Geertsen
Jente Geertsen
2025-08-07 21:30:32
Count answers : 5
0
Een traditioneel Frans gebakje is de Paris Brest. Dit gebakje is gemaakt van soezendeeg, gevuld met praliné-mousseline-crème en bestrooid met amandelschilfers. Het ontleent zijn naam aan de beroemde wielerwedstrijd die in 1891 werd opgericht en die Parijs met Brest verbond. Ook de Éclair is een traditioneel Frans gebakje, het is gemaakt van soezendeeg – zoals bij veel iconische, Franse gebakjes, en kan verschillende smaken hebben. Andere voorbeelden van traditionele Franse gebakjes zijn de Tarte Tropézienne, een brioche gevuld met Chiboust-crème, de Religieuse, een gebakje dat lijkt op een éclair maar met botercrème, de Tarte Tatin, een ondersteboven gekarameliseerde appeltaart, en de Mille feuille, een gebakje bestaande uit drie lagen bladerdeeg met twee lagen banketbakkersroom ertussen. Daarnaast zijn er nog veel meer traditionele Franse gebakjes, zoals de Saint-Honoré, de Opéra en de Cannelé bordelais.
Quinty Yüksel
Quinty Yüksel
2025-08-07 20:56:58
Count answers : 1
0
Macarons zijn een must-have om te eten tijdens een weekend in Parijs. Deze kleine kleurrijke koekjes gemaakt van amandelmeel en eiwitten, en gevuld met botercrème, ganache of jam, zijn een Franse klassieker en worden beschouwd als een van de meest elegante zoetigheden ter wereld. Bezoek de beroemde patisserie Ladurée of Pierre Hermé voor de beste macarons die je ooit zult proeven.