:

Hoeveel winst maakt een bakkerij?

Fabian Farah
Fabian Farah
2025-08-16 18:15:43
Count answers : 36
0
In de tabel rechts wordt een uiteenzetting gegeven van de gemiddelde kostenstructuur en winst voor deze bedrijfstak. De kosten en winst zijn als percentage (aandeel) in de omzet weergegeven. In de grafiek onder ziet u dat het gemiddelde bedrijfsresultaat of netto marge van de branche vervaardiging van brood, banketbakkerswerk en deegwaren tussen 2009 en 2021 is gedaald met 1.72% procentpunt naar 7.09%. Hierbij wordt in de branche vervaardiging van brood, banketbakkerswerk en deegwaren gemiddeld een bruto marge van 56.4% behaald. Ten opzichte van het voorgaand jaar (2020) is het gemiddeld bedrijfsresultaat is gedaald van 8.5% naar 7.1%.
Valerie Ramautar
Valerie Ramautar
2025-08-07 06:04:23
Count answers : 31
0
De brutowinst is er vaak laag, waardoor alleen een hoge omzet helaas niet voldoende is om daar goed van te kunnen leven. De brutowinst viel het afgelopen jaar flink hoger uit dan een jaar eerder. Zelf benieuwd welke brutowinst je maakt ten opzichte van de omzet die je hebt kunnen realiseren.

Lees ook

Welke 3 taken moet een bakker doen?

Als student uitvoerend bakker leer je om zelf bakkersproducten te maken. Je gaat bijvoorbeeld aan d Lees meer

Wat zijn de belangrijkste partnerschappen van een bakkerij?

De belangrijkste partnerschappen van een bakkerij zijn onder andere met supermarkten, want Bakkerij Lees meer

Maud de Leeuw
Maud de Leeuw
2025-08-07 03:23:55
Count answers : 26
0
Het is te verwachten dat het rendement veel lager zal uitvallen door de stijging van grondstofprijzen en de geëxplodeerde energierekening. Een hogere consumentenprijs is de belangrijkste reden voor de een hogere of juist een lagere omzet. Het kritisch kijken naar het assortiment, optimalisatie van het bedrijfsproces en kritisch kijken naar de inkoop kan de omzet en het rendement weer de juiste richting geven. De energieprijzen moeten dan wel weer dalen naar een acceptabel niveau.
Sam Cicilia
Sam Cicilia
2025-08-07 03:11:51
Count answers : 28
0
In de groep omzet tot €500.000, - is brutomarge lager, dit zou kunnen duiden op een hoger percentage van de omzet wat als gereed product of als halffabricaat wordt ingekocht. Het nettoresultaat is hoger dan in 2016. In de groep omzet tussen €500.000, - en €1.000.000, - is de brutomarge lager dan in 2016. De verleende korting is ook lager waardoor de toegevoegde waarde nagenoeg gelijk blijft met 2016. In de groep met een omzet boven €1.000.000, - is de brutomarge lager en zijn de loonkosten hoger. In de groep banketbakkerijen zijn zowel de brutomarge als de loonkosten behoorlijk gestegen. Een gedeelte van de brutomarge stijging wordt via de verleende kortingen weer verlaagd maar de toegevoegde waarde is gestegen ten op zichtte van 2016. In de groep omzet tot € 500.000, - zou de lagere brutomarge gecompenseerd moeten worden met lagere loonkosten dit gebeurd gemiddeld onvoldoende. In de groep omzet boven €1.000.000, - zijn na lagere percentage in 2015 en 2016 de loonkosten weer gestegen. Zeker een aandachtpunt. In de groep banketbakkerijen zijn de personeelskosten behoorlijk gestegen. Dit wordt mede veroorzaakt doordat in deze groep een aantal bakkerijen een grote omzetstijging hebben gehad waardoor zij vaak het eerste personeel hebben aangenomen. Bij de andere banketbakkerij in deze groep is het personeelskostenpercentage nagenoeg gelijk aan 2016.

Lees ook

Hoeveel verdient een bakkerij per maand?

Minimum en maximum salaris voor Bakkers en banketbakkers - van € 2.592 tot € 3.972 per maand - 2025. Lees meer

Is bakker Nales overgenomen?

Het bedrijf dat vestigingen heeft in Zieuwent, Lichtenvoorde, Eibergen, Bredevoort en Borculo en onl Lees meer