Welke azijn voor vinaigrette?

Maria Bleijenberg
2025-08-15 09:14:58
Count answers
: 12
Azijn kan een van de belangrijkste smaakmakers van een dressing zijn. De bekendste azijnsoorten zijn natuurazijn, witte- en rodewijnazijn, balsamicoazijn, ciderazijn, kruidenazijn en vruchtenazijn zoals vijgenazijn. In azijn zit veel verschil in zuurte. Dit is echt een kwestie van smaak. De meest simpele dressing is eigenlijk gewoon een scheut goede olijfolie over je sla gieten, een scheutje azijn en wat zout.

Luke Willems
2025-08-06 02:59:43
Count answers
: 14
Per 3 delen olie gebruik je 1 deel wijnazijn.
Dit heb je nodig om vinaigrette te maken:
2 el wijnazijn (rode of witte)
Of gebruik citroensap in plaats van wijnazijn voor een frisse toets in je salade;
Of gebruik balsamicoazijn, gehakte verse basilicum en geroosterde gehakte pijnboompitten voor een vinaigrette met Italiaanse flair.