:

Wat is vis en hoe belangrijk is het?

Bryan Yüksel
Bryan Yüksel
2025-08-04 08:30:26
Count answers : 4
0
Vis hoort thuis in een gezond voedingspatroon: het zit boordevol voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor je lichaam. De meeste vissen, schaal- en schelpdieren zijn rijk aan vitamine B12 en B6. Ze bevatten mineralen als jodium, fosfor en seleen. Vis bevat van nature eiwitten en gezonde vetten, stoffen die onmisbaar zijn voor je lichaam. Vis is 'vet' als er meer dan 5% vet inzit. Vette vissoorten zoals zalm, makreel en haring zijn rijk aan Omega-3, wat helpt in de bescherming tegen hart- en vaatziekten. De Gezondheidsraad raadt dan ook aan om minstens één keer per week (vette) vis te eten. Minimaal één keer per week vis eten resulteert in een ongeveer 15% lager risico op overlijden aan hartziekten. Vis levert veel gezondheidsvoordelen op vanwege de essentiële voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren, vitamine D en eiwitten.