:

Wat is de wetenschap achter het maken van soufflé?

Wout Yildirim
Wout Yildirim
2025-08-03 02:17:24
Count answers : 2
0
Een soufflé bestaat uit drie componenten: eidooiers, eiwitten en een basis die meestal bestaat uit een roux van boter en bloem. De roux wordt gemaakt door boter en bloem samen te smelten en dan de melk erbij te gieten. De eiwitten worden stijf geslagen en dan voorzichtig door het beslag gevouwen. Eidooier is één van de belangrijkste componenten in je soufflé. Opgeklopte eiwitten zorgen er namelijk voor dat je souffle omhoog komt. Eieren worden hard in de oven, dus zullen je soufflé stevigheid geven. Het mengsel van eidooiers en de basis wordt dan toegevoegd aan de stijfgeslagen eiwitten.
Emily Fremie
Emily Fremie
2025-08-02 22:30:57
Count answers : 9
0
None.
Dylan Smits
Dylan Smits
2025-08-02 21:31:25
Count answers : 4
0
Het bestaat uit een basis van geklopt eigeel waar verschillende ingrediënten aan worden toegevoegd en vervolgens geklopt eiwit. Het eiwit zorgt ervoor dat het geheel in volume toeneemt en zeer luchtig wordt. Het geheel wordt in de oven gebakken. Soufflé moet vlak voor het serveren worden klaargemaakt, aangezien het weer snel inzakt.