Hoe voorkom ik dat de soufflé inzakt?

Olaf Coolen
2025-08-03 01:12:48
Count answers
: 1
Het is belangrijk dat je dit niet te wild doet, omdat je anders de luchtbelletjes in het eiwit kapotmaakt.
Die luchtbellen zorgen er juist voor dat je soufflé zal gaan groeien in de oven.
Schrik trouwens niet als de soufflé gelijk een beetje inzakt als je deze uit de oven haalt.
Dit is volkomen normaal en komt door het plotselinge temperatuurverschil.
Houd wel in gedachten dat bij een lagere temperatuur de soufflé minder omhoog komt.

Elin Ridder
2025-08-03 00:15:23
Count answers
: 1
Open nooit de oven tijdens de baktijd, de temperatuur is dan niet constant. Vouw het opgeklopte eiwit altijd rustig door de andere ingrediënten, anders ontsnapt de lucht uit het mengsel. Bestrooi je soufflévormpjes na het invetten met een beetje bloem of suiker, zodat de boter ook daadwerkelijk aan de zijkant blijft en niet omlaag glijdt tijdens het bakken.

David Spier
2025-08-02 23:58:15
Count answers
: 7
Een soufflé is een ovengerecht uit de Franse keuken.
De luchtbelletjes in het opgeklopte eiwit zorgen ervoor dat het geheel luchtig wordt en tijdens het bakken in volume toeneemt.
Wanneer het gerecht z’n warmte verliest, bestaat het risico dat het inzakt.
Door kleine potjes te gebruiken kan je wel voorkomen dat je soufflé bij het opdienen al bij de eerste schep in elkaar zakt.
Doe tijdens het bakken de ovendeur niet open; wacht minstens 2/3 van de totale baktijd.
Je soufflé zou in elkaar kunnen zakken door het temperatuurverschil.
Lees ook
- Wat zijn de belangrijkste factoren bij het maken van een soufflé?
- Wat is de juiste consistentie voor een soufflé?
- Hoe voorkom je dat een soufflé inzakt?
- Wat zijn de drie onderdelen van een soufflé?
- Wat is het geheim van de soufflé?
- Waarom zakt mijn soufflé in?
- Wat is de wetenschap achter het maken van soufflé?