Frankrijk is een land waar je heerlijk kunt eten. De lekkerste 10 gerechten uit Frankrijk zijn:
1. Croque Monsieur/Croque Madamme: de beste variaties op een tosti, gemaakt van twee sneetjes brood, met in het midden een plak ham en kaas, en bovenop nog een bechamelsaus met extra kaas.
2. Tartiflette: een ovengerecht bestaande uit een mengsel van aardappelen, ui, spekjes, crème fraiche en heel veel kaas.
3. Tarte Tatin: een 'appeltaart op z'n kop', waarvan veel variaties bestaan, maar helemaal lekker in de traditionele stijl, wanneer de taart versgebakken is en deze nog warm is met een bol vanille ijs of slagroom er bovenop.
4. Croûte au fromage: een kaasgerecht dat erg machtig is, en bestaat uit een ingesmeerde boterham met knoflook die besprenkeld is met witte wijn, en daar bovenop komen plakken met ham en heel veel kaas.
5. Crêpe: een gerecht dat je eigenlijk niet kunt missen tijdens een vakantie in Frankrijk, extra lekker met toppings als vers fruit, Nutella of chocola.
6. Uiensoep: een warme kom uiensoep die heerlijk is wanneer het buiten regent en het koud is, maar eigenlijk op ieder moment lekker is, en wordt geserveerd met stokbrood en een dikke laag kaas.
7. Raclette: een oorspronkelijk Frans gerecht dat razend populair is, en op twee verschillende manieren kan worden geserveerd, met onder andere gekookte aardappeltjes, tafelzuur en spekjes.
8. Salade chèvre chaud: een salade met geitenkaas die eerst wordt verwarmd in de oven, en heel lekker is.
9. Steak tartare: een heerlijke lunch of voorgerecht dat vers aan tafel wordt gemaakt, en bestaat uit kleingesneden biefstuk, augurk, kruiden, ui en andere smaakmakers, en wordt geserveerd met een eidooier bovenop.
10. Crème Brûlée: een romig, custardachtig dessert dat wordt afgetopt met een gekarameliseerd suikerlaagje, en bestaat uit room, melk, suiker en eieren op smaak gebracht met vanille.