:

Wat zijn de kruiden in rouille?

Julian van Bentheim
Julian van Bentheim
2025-07-28 09:57:46
Count answers : 24
0
Rouille is een pittige knoflookmayonaise, vergelijkbaar met aioli: een pikante saus op basis van eidooiers, knoflook, saffraan en olijfolie, gekleurd met tomatenpuree. Sommige mensen, zoals Yvette, doen gegrilde rode paprika door hun rouille. Of ze geven ‘m een beetje extra pit met mosterd, cayennepeper of rode peper. Anthony Bourdain, die rouille “The magical condiment” noemt, vindt ‘m lekker fris met wat citroen erdoorheen. Ook een lekkere variant: pureer in plaats van broodkruimels een gekookte aardappel mee. Soms wordt er ook wat visbouillon bij gedaan, voor de smaak. En ben je gek op anijs? Meng dan een scheutje pastis door je saus. Bij Héron kregen we een zálige rouille geserveerd als amuse, gemaakt van roze pink fir aardappeltjes, afgemaakt met verse aardappelchips.
Jurre Peters
Jurre Peters
2025-07-28 05:26:45
Count answers : 28
0
De saffraan zorgt voor lekkere kruidige smaak. Peper zout

Lees ook

Wat is het belangrijkste ingrediënt in bouillabaisse en waarom?

Het belangrijkste ingrediënt van bouillabaisse is de bouillon. Traditioneel werd deze gemaakt van ee Lees meer

Wat is het verschil tussen vissoep en bouillabaisse?

Bouillabaisse wordt niet alleen op de menukaarten van restaurants maar zelfs in woordenboeken en int Lees meer

Lenn Boer
Lenn Boer
2025-07-28 03:59:33
Count answers : 25
0
Rasp de citroenen en pers 1 citroen uit. Roer door de mayonaise en hak het venkelgroen fijn, roer door de mayo. Tot gebruik apart. Bewaar het groen voor het maken van de rouille.