:

Waarom is gastronomie zo belangrijk in Frankrijk?

Vera Huisman
Vera Huisman
2025-07-27 03:31:35
Count answers : 1
0
Voor de gemiddelde Fransman is eten heel erg belangrijk en ze besteden er veel tijd en geld aan. De middagmaaltijd is de belangrijkste maaltijd van de dag en is meestal een warme maaltijd bestaande uit meerdere gangen. Zo serveert de schoolkantine altijd een driegangenmenu bestaande uit een voor-, hoofd-, en nagerecht, geserveerd met brood en water. In bedrijven is het niet ongewoon dat een lunchpauze anderhalf tot twee uur duurt. Het ontbijt en de avondmaaltijd daarentegen zijn veel minder uitgebreid.
Veerle de Boer
Veerle de Boer
2025-07-27 03:00:35
Count answers : 2
0
Iemand die door Frankrijk reist zal duidelijke verschillen in de eetgewoonten en kookkunst opmerken. Voorts betekent de voorkeur van veel Franse consumenten voor lokale plattelandsvoedingsmiddelen (produits du terroir) dat de regionale keukens een sterke heropleving doormaken. De Franse wijnen zijn een belangrijk en internationaal gewaardeerd onderdeel van de Franse keuken. Frankrijk staat bekend om zijn grote assortiment aan wijnen en kazen. Diverse exotische kookmethoden, in het bijzonder de Chinese keuken en tradities van vroegere kolonies in noordelijk Afrika (bijvoorbeeld couscous), hebben invloed op de Franse keuken uitgeoefend.