Moet je olijfolie op groenten smeren voordat je ze grilt?

Maud de Leeuw
2025-08-03 10:29:10
Count answers
: 2
Geen informatie over deze vraag gevonden: none

Jonathan Henriquez
2025-07-24 14:48:18
Count answers
: 2
Aubergines verkleuren trouwens vrij snel wanneer je ze gesneden hebt. Dit voorkom je door ze gelijk in te smeren met olijfolie of een beetje citroen/limoensap.
Maak de groentes af met een lekkere kruidenolie.

Veerle van der Laan
2025-07-24 12:20:36
Count answers
: 0
Bij het grillen in de oven: bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel erover, kwast de groente in met de gekruide olijfolie.
Bij het grillen in de grillpan: kwast de plakken goed in met olijfolie.
Daarnaast is er nog een laatste voorbeeld waarbij je na het grillen de groente met olijfolie besmeert. Je mengt olijfolie, citroensap, beetje knoflook en peper&zout goed door elkaar en besmeert de gegrilde groente ermee.

Olivier Evers
2025-07-24 11:20:15
Count answers
: 2
Snij de groenten in plakken van maximaal 1 cm dik. Bestrooi ze met peper en eventueel zout en bestrijk ze met een beetje olie.
Schep de groenten om met olijfolie gemengd met uitgeperste knoflook, zout en peper.
Besprenkel ze na het grillen bijvoorbeeld met wat olijfolie, balsamicoazijn en verse basilicum, tijm of rozemarijn voor een lekkere lunchsalade.
Lees ook
- Hoe moet je groenten grillen?
- Wat is de beste manier om groenten op de grill te bereiden?
- Hoe gebruik je een groentemandje op de grill?
- Welke stand oven groenten grillen?
- Hoe lang moeten groenten op de grill garen?
- Hoe breng ik gegrilde groenten op smaak?
- Welke groenten zijn goed om te grillen?
- Moet ik een grillmand gebruiken voor groenten?
- Hoe stoom je groenten op de grill?