:

Waarom friet eerst in water?

Tycho Merckx
Tycho Merckx
2025-07-03 05:40:32
Count answers : 30
0
Friet wordt eerst in water gekookt om ze een klein beetje slap te maken, maar nog wel enigszins buigzaam zonder te breken. De rauwe, gesneden aardappelrepen worden eerst kort gekookt in een vacuumzak in een bak met water. Met een beetje zout worden de rauwe aardappelstangen in zes tot zeven minuten in water halfgaar gekookt.
Dewi Koster
Dewi Koster
2025-07-03 03:46:08
Count answers : 38
0
Voor een krokante korst moet je 2 keer bakken. De eerste keer op 140° C om de aardappel te garen. In de olie gaat het water aan de oppervlakte van de frieten koken en zet zich om in waterdamp. Als je dikke friet in één keer bruin bakt op 180° C hou je een ongare binnenkant. Wat wel kan is de frieten in koud vet verhitten naar 180° C. Tijdens het opwarmen van het vet is er tijd genoeg om de aardappel te garen. Door het geleidelijk bakken verliest de friet minder water aan de oppervlakte en is er dus minder plaats voor vet.

Lees ook

Welk land heeft de beste frieten?

De winnaar zou nooit uit een ander land dan België kunnen komen, gezien hun enorme passie voor friet Lees meer

Waar wordt de meeste friet gegeten?

In Nederland zijn ze dol op friet. Nederlanders zijn dol op friet. Goudbruin en knapperig heeft de v Lees meer

Julian Westermann
Julian Westermann
2025-07-03 03:16:05
Count answers : 33
0
Na het snijden van de aardappelen, moet je alleen even geduld hebben en de frietjes ongeveer een half uur in koud water, met 1 eetlepel zout, laten weken. Hierdoor zullen de frietjes wel iets minder verkleuren, aangezien je de enzymen deactiveert die normaal gesproken voor de verkleuring zorgen.
Myrthe Roukes
Myrthe Roukes
2025-06-29 23:04:46
Count answers : 37
0
Het is belangrijk dat je de vers gesneden aardappelen voordat ze gefrituurd worden eerst een tijd in water liggen. Zo wordt het zetmeel uit de aardappel getrokken en is het eindresultaat extra knapperig. Laat de frieten in ieder geval een uur in koud water liggen, langer mag ook.

Lees ook

Waarin bak je de lekkerste friet?

Het beste om in te bakken of te frituren is olie of zachte of vloeibare margarine uit een fles. Beha Lees meer

Welke supermarkt heeft de beste verse friet?

Je vindt ons nu ook in het koelschap bij DEKAmarkt, Albert Heijn, Poiesz en bij Picnic. Lees meer

Amy Kuijpers
Amy Kuijpers
2025-06-18 22:53:13
Count answers : 33
0
Heeft iemand een theorie waarom dit zou werken? Of doet de eerste stap er eigenlijk niet toe en heb ik het gebruikelijke dubbel bakken gewoon goed uitgevoerd? Gooi de friet een paar minuten in kokend water (niet te lang!), haal ze eruit en laat ze drogen.