Waarom friet eerst in water?

Julian Westermann
2025-07-03 03:16:05
Count answers
: 5
Na het snijden van de aardappelen, moet je alleen even geduld hebben en de frietjes ongeveer een half uur in koud water, met 1 eetlepel zout, laten weken. Hierdoor zullen de frietjes wel iets minder verkleuren, aangezien je de enzymen deactiveert die normaal gesproken voor de verkleuring zorgen.

Myrthe Roukes
2025-06-29 23:04:46
Count answers
: 6
Het is belangrijk dat je de vers gesneden aardappelen voordat ze gefrituurd worden eerst een tijd in water liggen. Zo wordt het zetmeel uit de aardappel getrokken en is het eindresultaat extra knapperig. Laat de frieten in ieder geval een uur in koud water liggen, langer mag ook.

Amy Kuijpers
2025-06-18 22:53:13
Count answers
: 4
Heeft iemand een theorie waarom dit zou werken? Of doet de eerste stap er eigenlijk niet toe en heb ik het gebruikelijke dubbel bakken gewoon goed uitgevoerd? Gooi de friet een paar minuten in kokend water (niet te lang!), haal ze eruit en laat ze drogen.

Tijmen van de Wal
2025-06-09 21:56:13
Count answers
: 2
Er wordt in het artikel niets gezegd over waarom friet eerst in water moet, het artikel heeft het enkel over het bereiden in olie/frituurolie. Wel staat er dat tijden het voorbakken een significant deel van de aardappel zijn vocht kwijtraakt en dat deze fase er dafür dient om de aardappel te ontdoen van zijn vochtpercentage, waardoor de olie rondom de aardappel de temperatuur kan bereiken die nodig is om de aardappel krokant te maken.
None
Lees ook
- Welk land heeft de beste frieten?
- Waar wordt de meeste friet gegeten?
- Waarin bak je de lekkerste friet?
- Welke supermarkt heeft de beste verse friet?
- Wat zijn de beste friet ter wereld?
- Welk land vond frieten uit?
- Welk land heeft de friet uitgevonden?
- Wat zijn de beste diepvriesfrieten?
- Welke supermarkt heeft de beste patat?